Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Hior Chronik / Biography (βιογραφία)

Δεν υπάρχουν σχόλια
Γεννημένος, στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’70, με τον Chet Baker να τον παρασύρει σε άλλα μονοπάτια, ο HIOR CHRONIK, ξεκινά τα μουσικά του βήματα από νωρίς, ως μουσικός παραγωγός στον Jazz Fm, υπό τις οδηγίες του πολύ γνωστού Κώστα Γιαννουλόπουλου, στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Παράλληλα, αρθρογραφεί σε διάφορα μουσικά περιοδικά.

Με την δημιουργία της μουσικής ξεκίνησε να πειραματίζεται λίγα χρόνια πριν, εστιάζοντας περισσότερο στον κινηματογραφικό ήχο. Η μουσική του στηρίζεται στο πιάνο και τα μακρόσυρτα μελαγχολικά ηχοτοπία, που διαμορφώνουν έναν ήχο περιβαλλοντικό, πέρα από εκφραστικές δεσμεύσεις.

Υπάρχουν στιγμές ηρεμίας, νευρικότητας, πόνου, χαράς, αναπόλησης, νεκρού χρόνου, που μας βρίσκουν, να αναζητούμε στους λαβυρίνθους της μνήμης μας, ήχους, να τις συνοδέψουν. Ψάχνουμε συνδέσεις με άλλες στιγμές, που ανήκουν στο παρελθόν και έχουν παρελθούσα αξία. Είναι οι ήχοι εκείνοι, οι γνώριμοι, που μας χαϊδεύουν. Η επανάληψη, μας χαρίζει, τρόπο τινά, ασφάλεια. Ξέρουμε τι θα ακολουθήσει. Έχουν καρφωθεί μέσα μας για τα καλά.

Ενίοτε, ωστόσο, επιλέγουμε την παύση, πραγματική ή μουσική, μιας και η επανάληψη κουράζει και μιας και οι παλιοί, καλοί και γνώριμοι, ενδεχομένως, δεν μπορούν να μας δωρίσουν εκ νέου το ταλέντο τους.

Τότε, από το πουθενά και εκεί που δεν το περιμένεις, όπως όλα τα όμορφα τούτης της ζωής, το αυτί σου πιάνει νότες γάργαρες……

Μέχρι στιγμής, έχουν κυκλοφορήσει τα άλμπουμ:

I'm a Tree (Enregistrements Variables) - 2010
Unspoken Words (Mü-Nest) – 2011

Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με εξαίρετους μουσικούς του είδους, όπως Arovane, Sophie Hutchings, Akira Kosemura, Mikael Delta, Natalie TBA, Field Rotation κ.α..


Αυτό, που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι ότι ο Hior Chronik είναι και ένας εξαίρετος φωτογράφος, με τη δύναμη του φακού του, να αιχμαλωτίζει όχι μόνο αυτό που το γυμνό μάτι βλέπει, αλλά και τα συναισθήματα που προκαλεί η ίδια η εικόνα, πριν καν αυτά αποκτήσουν μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου