Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Miles Davis - Blue in Green

2 σχόλια
Σας καλημερίζω και επίσημα, με έναν τρομπετίστα, που επίσης έβαλε το λιθαράκι του σε αυτό το μοναδικό είδος μουσικής.

Πατέρας, ενός πιο χαμηλότονου στυλ, που γνώρισε στον κόσμο σαν cool jazz. Το “The Birth of the Cool” το 1949 προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του ’50 έκανε διάσημη τη Modal jazz ανοίγοντας νέους δρόμους για μια ακόμα φορά, ηχογραφώντας δύο από τα κλασικότερα άλμπουμ όλων των εποχών στην ιστορία της τζαζ, το “Milestones” το 1958 και το “Kind of Blue” το 1959.

2 σχόλια :

  1. ΡΥΘΜΟΙ ΣΑΝ ΤΣΙΓΚΙΝΑ ΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΧΟΡΟΠΗΔΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΔΙΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΛΙΑ...ΡΥΘΜΟΙ ΠΟΥ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ...ΡΥΘΜΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΕΝΤΩΝΟΥΝ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΝΟΥΝ ΚΟΜΠΟ...ΡΥΘΜΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΝΤΑΦΤΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΧΩ ΤΟΥΣ...ΡΥΘΜΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΚΥΡΙΕΥΜΕΝΑ ΑΠ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥΣ...ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ...ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ Σ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαίρομαι πάντα, όταν διαπιστώνω ότι η μουσική, ή κάθε μορφή τέχνης, μπορεί να ξεπροβάλλει συναισθήματα τόσο έντονα, όσο τα παραπάνω που περιγράφεις. Ευχαριστώ, που τα μοιράστηκες :-)

      Διαγραφή